29-03-2021 – Populair vestingstadje met Pasen niet ‘op slot’ om drukte te voorkomen

WILLEMSTAD – Er komen dit jaar geen extra maatregelen in Willemstad om drukte te voorkomen in het paasweekend. ,,We houden het op de reguliere afsluiting voor gemotoriseerd verkeer op zon- en feestdagen”, zegt een woordvoerder van de gemeente Moerdijk.

 

 

Vorig jaar kwamen die extra maatregelen er wel. Het bij dagjesmensen populaire vestingstadje ging toen drie dagen lang ‘op slot’ voor gemotoriseerd verkeer. Handhavers hielden het verkeer al buiten Willemstad tegen en het was ook niet mogelijk om gebruik te maken van parkeerterreinen in de omgeving. Burgemeester Jac Klijs greep in omdat het ondanks alle beperkingen vanwege de coronacrisis het weekend ervoor druk was geweest in Willemstad, onder meer met motorrijders.

 

Bijschakelen als dat nodig is

,,Zover gaan we dit keer niet. We kijken aan hoe het dit weekend en de weekenden daarop loopt. Als het nodig is om meer te doen, dan kunnen we alsnog bijschakelen. Onze buitengewoon opsporingsambtenaren houden de situatie goed in de gaten”, aldus de gemeentewoordvoerder. ,,Wel vragen we op borden aan bezoekers om alle coronamaatregelen in acht te nemen.”

Op 1 april begint het toeristisch seizoen en dan is de vesting van Willemstad op zon- en feestdagen tussen 13.00 en 17.00 uur gesloten voor gemotoriseerd verkeer. Bewoners krijgen een ontheffing. Het regime is zondag en maandag dus voor de eerste keer dit jaar.

 

Inrijverbod

De gemeente zet in de zomerperiode verkeersregelaars in voor handhaving van het inrijverbod op de Landpoortstraat en de Lantaarndijk/Benedenkade. ,,Wij staan er nu voor het tweede jaar”, zegt Ruud Pruyssers van de Regionale Stichting Verkeersregelaars Midden- en West-Brabant.

 

Ruud Pruyssers, verkeersregelaar

 

Toen Willemstad vorig jaar ‘op slot’ werd gegooid waren de reacties even minder leuk. ,,Het was voor iedereen aftasten.” Maar dat werd onder meer door het afschalen van de maatregelen snel beter en de inwoner van Etten-Leur kijkt er naar uit om er komend seizoen weer te staan. ,,Willemstad is een leuk project. We komen vaak dezelfde mensen tegen.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.