29-03-2021 – Populair vestingstadje met Pasen niet ‘op slot’ om drukte te voorkomen

WILLEMSTAD – Er komen dit jaar geen extra maatregelen in Willemstad om drukte te voorkomen in het paasweekend. ,,We houden het op de reguliere afsluiting voor gemotoriseerd verkeer op zon- en feestdagen”, zegt een woordvoerder van de gemeente Moerdijk.

 

 

Vorig jaar kwamen die extra maatregelen er wel. Het bij dagjesmensen populaire vestingstadje ging toen drie dagen lang ‘op slot’ voor gemotoriseerd verkeer. Handhavers hielden het verkeer al buiten Willemstad tegen en het was ook niet mogelijk om gebruik te maken van parkeerterreinen in de omgeving. Burgemeester Jac Klijs greep in omdat het ondanks alle beperkingen vanwege de coronacrisis het weekend ervoor druk was geweest in Willemstad, onder meer met motorrijders.

 

Bijschakelen als dat nodig is

,,Zover gaan we dit keer niet. We kijken aan hoe het dit weekend en de weekenden daarop loopt. Als het nodig is om meer te doen, dan kunnen we alsnog bijschakelen. Onze buitengewoon opsporingsambtenaren houden de situatie goed in de gaten”, aldus de gemeentewoordvoerder. ,,Wel vragen we op borden aan bezoekers om alle coronamaatregelen in acht te nemen.”

Op 1 april begint het toeristisch seizoen en dan is de vesting van Willemstad op zon- en feestdagen tussen 13.00 en 17.00 uur gesloten voor gemotoriseerd verkeer. Bewoners krijgen een ontheffing. Het regime is zondag en maandag dus voor de eerste keer dit jaar.

 

Inrijverbod

De gemeente zet in de zomerperiode verkeersregelaars in voor handhaving van het inrijverbod op de Landpoortstraat en de Lantaarndijk/Benedenkade. ,,Wij staan er nu voor het tweede jaar”, zegt Ruud Pruyssers van de Regionale Stichting Verkeersregelaars Midden- en West-Brabant.

 

Ruud Pruyssers, verkeersregelaar

 

Toen Willemstad vorig jaar ‘op slot’ werd gegooid waren de reacties even minder leuk. ,,Het was voor iedereen aftasten.” Maar dat werd onder meer door het afschalen van de maatregelen snel beter en de inwoner van Etten-Leur kijkt er naar uit om er komend seizoen weer te staan. ,,Willemstad is een leuk project. We komen vaak dezelfde mensen tegen.”

 

14-09-2020 – Etten-Leur – Fietsster overleden na botsing met vrachtwagen in Etten-Leur

Etten-Leur – Maandag even  voor 17.30 uur heeft er een ernstig ongeval plaatsgevonden tussen een fietser en vrachtwagen in Etten-Leur. 

 

Een fietsster werd geschept door een vrachtwagen op de rotonde van de Valpoort in Etten-Leur.

 

Meerdere politie, ambulances, brandweer en een trauma helikopter kwamen ter plaatse. Een traumahelikoper landde in de buurt van de plek waar het ongeval gebeurde.

 

De plek van het ongeval is afgeschermd met schermen.

 

Enkele wegen rond de Valpoort waren afgesloten of er was een omleiding ingesteld.

 

Verkeersregelaars van de Regionale Verkeersregelaars Organisatie hebben geassisteerd met het afzetten en het omleiden van het verkeer.  De afzetting heeft tot 23.30 uur geduurd.

 

Inzet cijfers
Datum14-09-2020
LocatieEtten-Leur -Valpoort
OmschrijvingOngeval / Aanrijding
Tijd17.30 uur tot 23.30 uur
Aantal VKR2 stuks

10-04-2020 – Willemstad – De vestingstad wordt tijdens de Paasdagen afgesloten voor verkeer

Willemstad – Tijdens het paasweekend is Willemstad niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer.

De gemeente Moerdijk treft de maatregel om te voorkomen dat het te druk wordt in (de vesting van) Willemstad. De maatregel is van kracht van zaterdag 11 tot en met maandag 13 april, van 10.00 uur tot 17.00 uur en geldt niet voor bewoners en bestemmingsverkeer.

Foto gemeente Moerdijk

 

Normaal gesproken is de vesting van Willemstad alleen op zondagmiddag gesloten voor gemotoriseerd verkeer. Die afsluiting geldt nu het hele weekend. Ook wordt het verkeer al buiten Willemstad tegengehouden. Het is dus ook niet mogelijk gebruik te maken van de parkeerterreinen in de buurt van het stadje.

 

Het bovenstaande wordt gerealiseerd door de verkeersregelaars van de Stichting Regionale Verkeersregelaars Midden en West Brabant.

 

Inzet cijfers
Datum11-04-2020
12-04-2020
13-04-2020
LocatieWillemstad
OmschrijvingInfra
Tijd10.00 uur tot 17.00 uur
Aantal VKR4 stuks

01-04-2020 – Goirle – Grote brand verwoest cafetaria in Goirle

Goirle – Een grote brand heeft cafetaria Kwalitaria Tra in Goirle woensdagavond verwoest.

 

Een naastgelegen pand heeft rook- en waterschade opgelopen.

 

De brand brak rond 18.00 uur uit in het cafetaria aan de Tilburgseweg. Het vuur greep snel om zich heen. Dat ging gepaard met een flinke rookontwikkeling. Vanwege de rook werd een NL Alert in de omgeving van de Tilburgseweg verstuurd. “Ramen en deuren sluiten en ventilatie uitzetten”, luidde de waarschuwing.

 

In eerste instantie is de  omgeving door onder andere verkeersregelaars van de Stichting Regionale Verkeersregelaars Organisatie af gezet.

Later op de avond is dat afgeschaald.

 

 

 

 

Inzet cijfers
Datum01-04-2020
LocatieGoirle - Tilburgseweg
OmschrijvingZeer Grote Brand
Tijd19.00 uur tot 23.30 uur23.30 uur tot 12.00 uur
Aantal VKR3 stuks1 stuks

12-08-2019 – Een dag met een zwarte rand

Je staat op, pakt een kop koffie.. je heb er zin in.. een dagje vrijwillig verkeer regelen bij een mooi evenement. Je trekt je uniform aan. Geeft je vrouw nog een knuffel en een kus en je gaat naar de klus.

 

De sfeer is goed. Je staat met je maatje. De hele dag gaat het goed. Mensen zijn vrolijk en maken geintjes. Totdat er 1 iemand is met een landbouwmachine.

 

Één iemand wie een stopteken negeerde van je collega verkeersregelaar, je kreeg het via je portofoon door..en gaf de bestuurder een 2e stopteken.
De bestuurder stopte niet.. jij kwam ten val en viel hard op je hoofd.

 

Met spoed werd je over gebracht naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

In de ambulance ging je hard achteruit. Op de spoedeisende hulp werd besloten je met ernstige spoed over te brengen naar het Erasmus MC.. daar ging je gelijk de Operatie kamer in….

 

Je lieve vrouw was intussen ook bij het ziekenhuis aangekomen en wachtte gespannen af. En toen kwam het slechte nieuws.. je verwondingen waren zo ernstig dat je het niet ging halen. Het werd stil.. heel stil….

 

Het gaat je goed maatje, dit mag nooit meer gebeuren.

 

 

Lieve mensen, heb respect voor verkeersregelaars.
Zeker bij een evenement.
Zij staan daar vrijwillig voor uw veiligheid.
En niet om u te pesten.
Een hulpverlener komt niet meer thuis na het uitoefenen van zijn hobby..

 

Dit bericht is met toestemming van de vrouw en het team van de overleden verkeersregelaar geplaatst. Omdat dit nooit meer mag gebeuren vragen wij u dit bericht te delen.

 

Bron: wwwhellevoetsluisinbeeld.nl
Auteur: William van den Handel

 

17-08-2018 – Bergen op Zoom – Brand bij gasleveranciersbedrijf Voets Yellow gas

Bergen op Zoom – Vanmiddag omstreeks 17.00 uur is er een brand ontstaan bij een bedrijf in Bergen op Zoom. 

 

De brandweer schaalde binnen 3 minuten op naar Zeer Grote Brand GRIP 1.

 

De brand is ontstaan bij vullen van gasflessen. De eigenaar heeft ervoor gezorgd dat een flink aantal gasflessen in veiligheid zijn gesteld maar heeft daarbij helaas een aantal brandwonden opgelopen. Het gaat om buta- en campinggasflessen van Voets Yellow Gas. De brand is via isolatie van buiten naar binnen in het pand doorgeslagen. Omdat er binnen een onbekend aantal gasflessen aanwezig is heeft de brandweer besloten vanaf buiten de brand te blussen.

 

Door de brand en de rookontwikkeling is de A4 ten hoogte van knooppunt Zoomland in beide richtingen uren lang afgesloten geweest. Rond 19.15 uur klonk het sein ‘brand meester’. Er zijn drie lichtgewonden.

 

 

</center

 

Inzet cijfers
Datum17-08-2018
LocatieOude Moerstraatsebaan - Bergen op Zoom
OmschrijvingZeer Grote Brand – GRIP 1
Tijd17.00 uur tot 20.30 uur
Aantal VKR2 stuks

 

Powered by WordPress | Designed by Nuvio Templates
© 2016 Stichting Regionale Verkeersregelaars Organisatie Midden en West Brabant